Villa PS

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Eindhoven
Ontwerp: 2021
Opgeleverd: -
Oppervlak: -
Fases: Ontwerp/Engineering
Renderings: Swkls Architects

locatie

In de midden Limburgse gemeente Leudal is Woonhuis PS gelegen. De woning bevindt zich in de dorpskern Heythuysen. Deze dorpskern kenmerkt zich door een historisch lint aan de hoofdstraat van het dorp. Uiteraard markeert de kerk ( sint Nicolaaskerk ) hierin een belangrijke positie. Deze kerk is omstreeks 1850 vergezeld van een missiekapel. Deze kapel is tegenwoordig bestemd als kunsttempel. Indien men het steegje naast de kapel bewandeld komt men op de locatie van woonhuis PS.

De woning is tegen het achter terrein van de kerk gebouwd en vormt daarmee een belangrijke schakel tussen de kerk en de omliggende bebouwing. Qua architectuur hebben we een woning ontworpen die zich voegt naar de plek. Het ontwerp komt voort uit zichtlijnen en beleving van de kavel. Van binnenuit is het zicht op de kerktoren zorgvuldig ingekaderd waardoor deze op gepaste momenten waarneembaar wordt.

karakter

De buitenzijde heeft een ingetogen karakter. Hiermee blijft de woning op gepaste “afstand” ten aanzien van de kerk. De natuurlijke rangorde tussen de kerk en omliggende bebouwing blijft hierdoor intact. Dit alles wordt versterkt door de ingetogen detaillering, ofwel het ontbreken van uitbundige details, van de woning. Qua materiaal wordt er met een beperkt pallet gewerkt om hiermee het ingetogen karakter te versterken. Het betreft een waalformaat baksteen, houten gevelbekleding en aluminium kozijnen. De geselecteerde baksteen is hierbij van groot belang. Deze zorgt voor de spreekwoordelijke “lijm” tussen kerk, kapel en omliggende bebouwing.

Het eindresultaat is een minimalistische woning die zich naadloos voegt naar de omgeving. Beleving vanuit de bewoners zorgt voor de routing en zichtlijnen in de woning. Hierdoor wordt het kavel optimaal beleeft.

Kijkende naar de energiehuishouding betreft het uiteraard een gas-loze woning. Een goede thermische schil voorzien aluminium kozijnen en triple glas zorgen dat de energievraag beperkt is. Opwekking gebeurt middels warmtepomp en zonnepanelen.

Een fraaie en duurzame toevoeging aan de dorpskern van Heythuysen.

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Geert en Annette uit Ysselsteyn Lb
Oordeel: 10

Vanaf het eerste contact, als zeer prettig ervaren! Ronald heeft ons uitstekend geholpen met het uitwerken van...

Jeroen van Kessel uit Veldhoven
Oordeel: 9

Ronald Swinkels heeft in goede harmonie met ons een mooi stijlvol leefbaar woonhuis voor ons gezin gecreƫerd....

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?