Woonhuis aan de maas

Type: Renovatie en uitbreiding, Verbouwing, Woningbouw
Locatie: Peel en Maas, Limburg
Ontwerp: 2011
Opgeleverd: 2012
Oppervlak: 85 m2
Fotografie: dirkvandenheuvel

Natuurschoon als drager voor het ontwerp van de uitbreiding van een woonhuis aan de maas.

Gelegen direct aan de maas in Kessel vindt men bovenstaande woning. Een woning die ondanks zijn leeftijd niet aan charme heeft ingeleverd. De esthetische als ruimtelijke kwaliteiten zijn evident aan de bouw uit de jaren 30. Desondanks zijn deze kwaliteiten licht overschaduwd geraakt door een uitbreiding uit de jaren 70. De opdrachtgever kwam met de wens de woning te renoveren en eventueel te verbouwen tot een eigentijds project.

Na diverse haalbaarheidsonderzoeken is besloten de jaren 30-woning te renoveren waarbij het comfort van een hedendaagse nieuwbouwwoning wordt nagestreeft. Daarnaast wordt de uitbreiding uit de 70’er jaren volledig verwijderd en vervangen door een eigentijdse invulling. Deze strategie zal uiteindelijk leiden tot het versterken van beide bouwtalen. Het programma van de nieuwbouw voorziet in een nieuwe woonkamer en keuken, beide volledig georiënteerd op de aangrenzende maas. Hoge grote glasvlakken en een hoogte van 3,2 meter staan garant voor een nieuwe beleving van de totale woning.

 

 

De fasen doorlopen voor dit project zijn:

  • haalbaarheidsonderzoeken
  • schetsontwerpen
  • definitief ontwerp
  • technische uitwerking
  • bouwaanvraag
  • aanbesteding
  • bouwbegeleiding
  • oplevering (eind 2012)

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

« terug naar overzicht