levensloopbestendige woning Peel en Maas
levensloopbestendige woning Peel en Maas
levensloopbestendige woning Peel en Maas
oude woning voor verbouwing
oude woning voor verbouwing

Villa W

Type: Herbestemming, Nieuwbouw, Verbouwing, Woningbouw
Locatie: Peel en Maas
Ontwerp: 2020
Opgeleverd: 2022
Fases: Ontwerp, Engineering
Renderings: Swkls Architects

Toen onze opdrachtgevers de verouderde jaren 70 woning aankochten hadden ze een heldere visie. De woning moest rigoureus aangepakt worden tot een eigentijdse comfortabele levensloopbestendige woning die de interactie met zijn omgeving aangaat. Het kavel waar de woning op staat is namelijk een bijzonder fraaie. Ruime afstand tot de openbare weg, een glooiend perceel en vrij zicht naar achteren typeren de plek. Een plek waar de architectuur op in dient te spelen.

Na uitvoerig onderzoek en enkele study’s naar je juiste aanpak hierin mag het resultaat er wezen. De bestaande woning is tot op de kelder na gesloopt en nieuw opgebouwd. Horizontale lijnen in het ontwerp zijn ge├»ntroduceerd evenals ruim gebruik van glas aan de achterzijde. In de toe gepaste materialen is gezocht naar een natuurlijke benadering. Dit versterkt hierin weer de relatie met de omliggende natuur waardoor de villa zich echt naar het landschap voegt.

Om het geheel af te maken is er fraaie tuin ontworpen die het geaccidenteerde terrein verstrekt. Hiermee is er een fraaie symbiose ontstaan tussen architectuur en natuur.

Bouwkundig is er tevens naar een goede energiehuishouding gekeken. Zonnepanelen, warmtepomp en zonwering zorgen dat de villa een lage energielast heeft. De wens om een comfortabele levensloopbestendige woning te bouwen is hiermee uitgevoerd.

De uitvoering is uitgevoerd door bouwbedrijf Verlaak te Kessel

levensloopbestendige villa W
uitvoering villa W

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Frank uit Venlo
Oordeel: 9

Ronald heeft ons uitstekend geadviseerd en onze ideen perfect uitgewerkt. Het eindresultaat is dan ook veel be...

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?