architect brabant limburg gelderland eindhoven oosterbeek

Villa SVB

Type: Renovatie en uitbreiding, Verbouwing, Woningbouw
Locatie: Helmond Stiphout
Ontwerp: 2015
Opgeleverd: 2015
Oppervlak: 240m2
Renderings: Swkls Architects
Fotografie: basephotography

Gelegen in een verkeersluwe hoek van Stiphout is villa SVB gerealiseerd.

De villa is gebouwd over een raamwerk van een bestaand woonhuis uit de jaren 70. Het ontwerp uit dit tijdsperk was een moderne brutalistische benadering. Een volledig bakstenen monoliet met een speelse split-level inrichting.

Swkls Architects heeft in samenwerking met de opdrachtgever een ontwerp vervaardigd waarbij de bestaande woning volledig is gestript. Een bijzonder ontwerptraject ging hier aan vooraf. De familie woonde destijds in HongKong en heeft de woning “blind” aangekocht. In enkele fysieke contactmomenten moesten grote stappen gemaakt worden. Vervolgens is er veel overleg op afstand via skype geweest waarna we het ontwerp goed hebben kunnen afstemmen.

Een analyse van de bestaande toestand heeft de zwakke punten van het huis aan het licht gebracht, waarna juist hier ingrepen op zijn voorgesteld. Deze bouwkundige ingrepen hebben het gehele karakter evenals de beleving van ruimte volledig gewijzigd. Een eigentijds moderne benadering heeft hiermee de villa naar de huidige tijd gehaald. De iets bedrukte donkere sfeer heeft plaats gemaakt voor een genereuze en luxueuze beleving. Een echt familiehuis als volledig maatwerk.

energiehuishouding

Qua energiehuishouding is de woning geheel volgens huidige norm. Het bestaande casco is aan de buitenzijde voorzien van een nieuwe thermische schil met gevelstucwerk. Beganegrondvloeren zijn in het geheel verwijderd en nieuw geplaatst, voorzien van vloerverwarming en isolatie. Bestaande en nieuwe gevelopeningen uiteraard voorzien van hoge kwaliteit aluminium kozijnen.

Bijzondere afwerkvloeren

In de afbouwfase is er gekozen voor een bijzondere natuursteen afwerkvloer. Deze vloer is een absolute sfeermaker in het interieur.

Ook de leverancier was zeer te spreken over het eindresultaat en heeft dit opgenomen in een publicatie.

interview

villa svb interview

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Frank uit Venlo
Oordeel: 9

Ronald heeft ons uitstekend geadviseerd en onze ideen perfect uitgewerkt. Het eindresultaat is dan ook veel be...

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?