Villa RB

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Beek en Donk
Ontwerp: 2018 / architect: Ronald Swinkels
Opgeleverd: 2019
Oppervlak: -
Fases: Ontwerp en engineering
Renderings: Swkls Architects
Fotografie: excellent magazine

De nieuwbouw van Villa RB bevind zich in het nieuwbouwplan De Hoge Regt te Beek en Donk. Aan de rand van deze nieuwbouw wijk bevinden zich enkele vrije kavels geschikt voor vrijstaande particuliere woningbouw.

De locatie van Villa RB is in deze rand gelegen met aan de achterzijde vrij zicht over de weilanden van het dorp. De voorzijde ligt omsloten door aangrenzende bebouwing.

De positie van deze omliggende bebouwing, de stand van de zon en de vergezichten in de directe omgeving zorgen voor de zorgvuldige relatie van het huis tot zijn omgeving. Dit zijn onder andere de parameters die het huis hebben gevormd op de locatie.

Vormgeving De Hoge Regt

Qua vormgeving is de woning geïnspireerd op de dorpse baksteen bebouwing van het Brabantse platteland. De rietgedekte kap, baksteen, zwart houten geveldelen en naturel eiken houten spanten zorgen voor een gevoelsmatig herkenbaar straatbeeld.

Dit alles is binnen een eigentijdse vormgeving ontworpen waarbij een witte stucwerk “schijf” zijn oorsprong vind bij de dakkapellen en zich rond de woning plooit tot aan de carport. Ook aan de achterzijde is het deze “schijf” die de overkappingen vormt. Onder deze schijf opent de woning zich aan de achterzijde volledig naar het achterliggende landschap

Waar de grote glazen geveldelen aan deze achterzijde de relatie met het landschap versterken zo is er enige distantie tot de openbare weg aan de voorzijde.

Duurzaamheid

In energiehuishouding is de woning volledig up to date. Indien voorzien van een label zou de woning als BENG (bijna energie neutraal gebouw) geclassificeerd kunnen worden.

warmtepomp, volledig laag temperatuur circuit, zonnepanelen en een ventilatie warmte-terug-win unit zijn hierin de basis van de installatie. Hiernaast is de woning voorzien van een hoogwaardige thermische schil. De energievraag zal hierdoor gereduceerd blijven. De overstekken en vaste lamellen zorgen in de warme zomerdagen ervoor dat de woning niet onnodig opwarmt.

Geïnteresseerd?

Kijk hier naar beelden van de rietgedekte villa in aanbouw:

FILM VILLA IN AANBOUW

Promotievideo van de villa in samenwerking met Excellent Magazine:
PROMOTIEVIDEO

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Geert en Annette uit Ysselsteyn Lb
Oordeel: 10

Vanaf het eerste contact, als zeer prettig ervaren! Ronald heeft ons uitstekend geholpen met het uitwerken van...

Jeroen van Kessel uit Veldhoven
Oordeel: 9

Ronald Swinkels heeft in goede harmonie met ons een mooi stijlvol leefbaar woonhuis voor ons gezin gecreëerd....

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?