nieuwbouw woonhuis Swkls Architects
nieuwbouw woonhuis Swkls Architects

Villa OHF

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Boxtel
Ontwerp: 2018
Opgeleverd: 2019
Oppervlak: -
Fases: Ontwerp / Engineering
Renderings: Swkls Architects
Fotografie: studio Renske Rietrae

lokatie

Gelegen in Boxtel aan een fraaie binnenhof ligt het kavel van Villa OHF. Het kavel is onderdeel van bouwplan Sparrenlaene

De lokatie bevindt zich aan de rand van een bosrijk gebied. Dit resulteert in bouwkavels met een bosrijke achterzijde. Deze bosrijke omgeving is voor Villa OHF een inspiratie en uitgangspunt geweest.

de villa

De Villa bestaat uit een gesloten front waarbij de introductie van het volume zicht presenteert als carport. Deze begeleidt de bezoeker naar de voordeur langs een kleine groenstrook. Eenmaal binnen is er een rechte zichtlijn van voordeur tot aan de glazen achtergevel.Deze corridor waarover men kijkt is de hoofd-as door de woning. Links en rechts van deze as zijn alle ruimte’s gepositioneerd. Door de plaatsing hiervan ontstaat er tevens een patio aan deze as. Een plek die ruimte bied aan een bestaande boom. In de zomer zal vanzelfsprekend rond deze patio een fraai schaduwspel ontstaan door het zonlicht wat door het bladerdek is gefilterd.

Wanneer eenmaal de achtergevel is bereikt opent de woning zich volledig naar het bosrijke gebied. Een volledig glazen façade is hier verantwoordelijk voor. Om de beleving van dit gebied extra kracht bij te zetten is gewerkt met beperkte overstekken zodat vanuit de binnenzijde het volledige bladerdek waargenomen kan worden.

bijzondere materialen

Het materiaal gebruik van de villa is al even bijzonder. Er is een pallet van 2 hoofdmaterialen gebruikt. Een “ruw en krachtig’ aanblik is hierbij een uitgangspunt geweest. Na zorgvuldig materiaal onderzoek is het pallet beperkt tot baksteen en hout. Deze baksteen zal voorzien zijn van Kalei. Dit is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf dik zal aangebracht zijn met een blokkwast. Het resultaat is een nog immer zichtbaar silhouet van de baksteen waarover een grove textuur leesbaar is.

Deze bakstenen zijn gecombineerd met zwart gebrand hout. Dit hout volgt het procedé van Shou Sugi Ban brandtechniek. Een techniek geïnspireerd door eeuwenoude Japanse tradities.

De villa zal door zijn minimalistische vormtaal evenals materiaal gebruik gedoseerd overkomen. Een bijzonder villa die zich naar zijn omgeving voegt en volledig in het teken staat van beleving, rust en soberheid.

In dit gedachtengoed is door PIT ontwerp een prachtige tuin ontworpen die de woning fraai complementeert.


Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Geert en Annette uit Ysselsteyn Lb
Oordeel: 10

Vanaf het eerste contact, als zeer prettig ervaren! Ronald heeft ons uitstekend geholpen met het uitwerken van...

Jeroen van Kessel uit Veldhoven
Oordeel: 9

Ronald Swinkels heeft in goede harmonie met ons een mooi stijlvol leefbaar woonhuis voor ons gezin gecreëerd....

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?