villa architect venray
villa architect venray
villa architect venray
villa architect venray
villa architect venray

Villa J-B

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Venray bouwplan Annahaeghe
Ontwerp: 2020
Opgeleverd: 2021
Oppervlak: -
Fases: ontwerp, engineering
Renderings: Swkls architects

Grenzend aan het centrum van Venray, in het historische Annapark is een unieke woonwijk in ontwikkeling. Het aanwezige bos, de hoge hagen, de monumentale lanen en de omringende stuifduinen geven bouwplan Annahaeghe op natuurlijke wijze een omsloten karakter. Aan de rand van deze unieke woonwijk zijn enkele vrijstaande kavels beschikbaar gesteld voor particulier villabouw.

De vrijstaande kavels kenmerken zich door de volwassen groenstrook achter het kavel. Deze ligt boven op een geaccidenteerd terrein waardoor deze een beschut en privaat karakter aan de kavels geeft.

De architectuur van Villa J-B is een abstracte baksteen architectuur. Hiermee wordt teruggegrepen naar de bestaande bebouwing op het park. Deze bestaat uit bakstenen bouwwerken uit diverse stijlperiode’s welke gefragmenteerd in het park zijn geplaatst. De eigentijdse vormgeving van villa J-B staat in het verlengde van deze traditie in het park.

De villa kenmerkt zich door een speelse plattegrond verkregen door het toepassen van een split level laag. Deze laag omvat de kelder en werkkamer aan de voorzijde van de woning. De woonruimte’s zijn gelijkvloers aan de achterzijde van de woning gelegen. De grote glasvlakken geven behalve fraai zicht ook een naadloze overgang tussen de buiten en binnenwereld. De volwassen groenstrook achter de woning wordt hiermee ten volle ervaren.

Het abstracte karakter van de villa wordt versterkt door de minimalistische detaillering. Deze versterkt het beeld van een verfijnde villa welke bij zal dragen aan de diversiteit in dit prachtige bouwplan.

De villa wordt is samenwerking met HOUS luxe woningen vervaardigd en zal medio 2022 gereed zijn

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Bob & Joyce uit Herten
Oordeel: 9

Wij zijn erg positief over SWKLS architects. De communicatie verloopt altijd helder en Ronald houdt zich aan z...

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?