villa modern riet
villa modern riet
villa modern riet
villa modern riet
villa interieur
villa interieur
villa interieur
villa interieur

Villa HM

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Venray
Ontwerp: Swkls 2022
Opgeleverd: 2023
Oppervlak: -
Fases: ontwerp / engineering / uitvoering
Renderings: Verior

Villa HM is gelegen in het centrum van Venray waar een gedifferentieerd architectuurbeeld de boventoon voert. Hierdoor is er in deze straat een bijzonder dynamiek ontstaan tussen eigentijdse en historische vrijstaande woningen. Deze differentiatie is duidelijk af te lezen aan de diversiteit van de woningen waartussen villa HM wordt geplaatst. Om hierbij aansluiting te vinden is er gezocht naar een ontwerp waarbij het duidelijk is dat het zijn oorsprong in het heden heeft. De architectuur op de lokatie behoeft wel een ingetogen karakter welke is gevonden in vorm en materiaal. Voor de villa er om die reden een traditionele compositie gemaakt met eigentijdse details. Een opgetrokken volume op de beganegrond uitgevoerd met een moderne wasserstrich handvorm baksteen en wordt een rietgedekte kap die enigszins ‘lui’ over de woning ligt zijn de hoofdelementen. Daar tegen geplaatst zijn overkappingen uitgevoerd in zwart aluminium.

De gevelcompositie heeft een bijzonder element gekregen in de vaste aluminium lamellen. Deze liggen vlak met de voorzijde van de kap waardoor ze als onderdeel hiervan worden ervaren. Ze geven de gevels diepte en een spel van open / dicht, licht en donker.

De plattegrond van de villa is een ruime vertaling van het programma van wensen. Openheid en interactie naar de tuin zijn door de grote glazen vlakken in de achtergevel zichtbaar geworden. De zijvleugel herbergt de slaapvertrekken voor de bewoners. Beide zijn gekenmerkt door heldere zichtlijnen en open structuur. De keukenruimte heeft een bijzonder karakter gekregen door de op vide van 2 verdiepingen. Hiermee krijgt deze de aandacht die het verdient als levendige spil in het hart van het huis. Grenzend aan de keuken bevind zich het overdekte terras met een open haard waardoor het hier ook in de tussen seizoenen prettig vertoeven zal zijn. Het wordt dan ook beleeft als verlengstuk van de leefkeuken.


Het ontwerp is met complimenten van de welstandscommissie ontvangen.

Uitvoering van villa start medio maart 2023 en wordt uitgevoerd door Hous luxe woningen

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Anoniem
Oordeel: 10

Bijzonder prettige ervaring, meedenkend en deskundig, kan geen betere partij wensen.

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?