moderne luxe villa bungalow Eindhoven Swkls architects
moderne luxe villa bungalow Eindhoven Swkls architects
moderne luxe villa bungalow Eindhoven Swkls architects

Villa GS

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Eindhoven
Ontwerp: 2019
Opgeleverd: 2020
Oppervlak: -
Fases: ontwerp en technische uitwerking
Renderings: Swkls Architects

Locatie

Op een unieke groene locatie in Eindhoven wordt villa GS gerealiseerd. De locatie draagt de naam ” ’t Buytenhof ” en is een ontwikkeling van 4 nieuwbouwkavels tegen het landgoed Kortonjo in Stratum. Om de unieke sfeer van het landgoed te behouden is een stedenbouwkundig plan beschreven waarbij de vier kavels ieder een bungalow dan wel een paviljoen behelzen. Door deze ruim van opzet te plaatsen tussen groene elementen zal er een bijzonder en “open” karakter ontstaan.

Architectuur

Villa GS bevind zich aan de buitenzijde van het bouwplan. Dit heeft mede geresulteerd aan een volledig open gevel naar de prive en tevens zonzijde. Komend vanaf de Aalsterweg zal de woning zich manifesteren als een gesloten natuursteen massief op een schoonwerk betonnen plint. Deze plint zorgt ervoor dat de woning iets vrijkomt van het maaiveld waardoor deze afstand neemt tot het perceel.

Wanneer men de zuidgevel van de woning benaderd opent het volume zich. In deze opening ontvouwd zich een houten gevel afgewisseld met grote glazen vlakken. Hierboven en onder loopt het natuursteen volume door in de vorm van terras en overstek. Deze zorgen enerzijds voor een geborgen gevoel, anderzijds voor natuurlijke zonwering.

Om het volledige woonprogramma te kunnen faciliteren staat de woning op een betonnen plint welke over gaat tot een volledige kelderverdieping. In deze bouwlaag zijn alle prive vertrekken gevestigd. Daglicht wordt hier gewaarborgd door het plaatsen van grote patio’s voorzien van grote glazen puien.

Materialen

In het materiaalgebruik heeft de woning een pallet van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan natuursteen, naturel hout, naturel beton en aluminium. De kleuren en materialen geven tevens een knipoog naar de sfeer van de jaren 70. Dit wordt uiteindelijk versterkt door de raamprofielen en verdeling.

Bouwfysica

De bouwfysische eigenschappen van de woning zijn uitermate gunstig. Een lage footprint is bereikt door onder andere de volgende toepassingen:

  • gesloten wtw systeem
  • warmtepomp icm laag temperatuur circuit
  • zonnepanelen op het zuiden
  • tripple beglazing
  • glasvlakken op het zuiden voorzien van overstekken
  • dynamische zonwering op het zuiden
  • gedegen thermische schil

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Mark uit Meijel
Oordeel: 10

We zijn onlangs op bezoek geweest bij Ronald en zijn team. Een zeer prettige ervaring. Ronald is meedenkend, o...

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?