Villa FR

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Strijp-R, Eindhoven
Ontwerp: 2018
Opgeleverd: 2019
Oppervlak: -
Fases: VO - DO - TO
Renderings: Swkls Architects
Fotografie: Merijn Koelink

Gelegen in een van Eindhoven’s fraaiste gebieden ligt Villa FR.

Grenzend tegen landgoed de Wielewaal en het Philips de Jongh Park bevindt de villa zich aan de rand van het bouwplan en voormalig industriegebied Strijp-R

Lokatie

Nadat het gebied in de laatste decennia in gebruik is geweest als industrieterrein van Philips, heeft dit erfgoed plaatsgemaakt voor een nieuwe generatie van het gebruik ervan. Project woningbouw in combinatie met vrije kavels zijn hiervoor als stedenbouwkundige elementen ingezet. Waar in het hart van dit gebied de architectuur een industriële geest uitademt veranderd dit geleidelijk naar de buitenste randen. Hier bevinden zich de particuliere vrije kavels. Deze kavels kenmerken zich door de ruime opzet en vernieuwende architectuur. Grote glasvlakken evenals stucwerk gevels geven hierin de boventoon.

Villa FR bevind zich in het plan op een hoek, en is daarmee vanuit 2 zijden ontsloten. Deze bijzonderheid binnen het plan typeert hiermee ook de woning en zijn hoofdstructuur.

De hoek is geaccentueerd door hem juist niet te maken. Het wegvallen, op de begane grond, van de hoek zorgt binnen het gevelbeeld voor een bijzondere ervaring. Van afstand is hiermee duidelijk dat de woning een bijzondere plek in het plan inneemt.

Hoofdstructuur

Betreft de hoofdstructuur is de woning opgedeeld in een heldere onderverdeling van ruimte’s en verdiepingen. Heldere zichtlijnen, een vide en grote glasvlakken zorgen voor een prettige gezinswoning. Waar de woning iets introvert richting het openbaar gebied is opent deze volledig naar het achtererf. De ruimtelijke beleving van het volledige erf wordt kracht bijgezet door overstekken en overkapping aan deze zijde. Betreft de toegepaste materialen is de hoofdlijn van het gebied in ere gehouden. Hetzij met een rebelse en industriële twist, door de toepassing van zwart zetstaal, in de gevel. Om de gevelcompositie van voldoende spanning te voorzien zijn tevens houten delen toegepast. Dit is een integraal onderdeel van het gebouwconcept geworden.

Het ontwerp is binnen het beeldregie-team Strijp-R goed ontvangen en zal medio 2018 gaan starten met de bouw.

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Geert en Annette uit Ysselsteyn Lb
Oordeel: 10

Vanaf het eerste contact, als zeer prettig ervaren! Ronald heeft ons uitstekend geholpen met het uitwerken van...

Jeroen van Kessel uit Veldhoven
Oordeel: 9

Ronald Swinkels heeft in goede harmonie met ons een mooi stijlvol leefbaar woonhuis voor ons gezin gecreëerd....

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?