• moderne villa FR
  • architect moderne villa Stijp-R
  • moderne villa Swkls Architects
  • architect moderne villa Stijp-R
  • architect moderne villa Stijp-R

Villa FR

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Eindhoven, Strijp-R
Ontwerp: 2018
Opgeleverd: 2019
Oppervlak: -
Fases: VO - DO - TO
Renderings: Swkls Architects

Gelegen in een van Eindhoven’s fraaiste delen ligt het bouwkavel van Villa FR.

De lokatie op Strijp-R bevindt zich aan de rand van het bouwplan. Grenzend tegen landgoed de Wielewaal en het Philips de Jongh Park.

Laatste decenia in gebruik geweest als industrie terrein van Philips heeft dit erfgoed plaatsgemaakt voor een nieuwe generatie van het gebruik ervan. Project woningbouw in combinatie met vrije kavels zijn hiervoor als stedenbouwkundige elementen ingezet. Waar het hart van het gebied de architectuur de industriële geest uitademt veranderd dit geleidelijk naar de buitenste randen. Hier bevinden zich de particuliere vrije kavels. Deze kavels kenmerken zich door de vrije opzet en abstracte architectuur. Grote glasvlakken evenals stucwerk gevels geven hierin de boventoon.

 

Villa FR bevind zich in het plan op een hoek, en is daarmee vanuit 2 zijden ontsloten. Deze bijzonderheid binnen het plan typeert hiermee ook de woning en zijn hoofdstructuur.

De hoek is geaccentueerd door hem juist niet te maken. Het wegvallen, op de begane grond, van de hoek zorgt binnen het gevelbeeld voor een bijzondere ervaring. Van afstand is hiermee duidelijk dat de woning een bijzondere plek in het plan inneemt.

Betreft de hoofdstructuur is de woning opgedeeld in een heldere onderverdeling van ruimte’s en verdiepingen. Heldere zichtlijnen, een vide en grote glasvlakken zorgen voor een prettige gezinswoning. Waar de woning iets introvert richting het openbaar gebied is opent deze volledig naar het achtererf. De ruimte beleving van het volledige erf wordt kracht bijgezet door overstekken en overkapping aan deze zijde. Betreft de toegepaste materialen is de hoofdlijn van het gebied in ere gehouden. Hetzij met een rebelse en industriële twist door de toepassing van zwart zetstaal in de gevel. Om de gevelcompositie van voldoende spanning te voorzien zijn tevens houten delen toegepast. Dit is een integraal onderdeel van het gebouwconcept geworden.

Het ontwerp is binnen het beeldregie-team Strijp-R goed ontvangen en zal medio 2018 gaan starten met de bouw.

 

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

« terug naar overzicht