Villa A-L

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Veldhoven
Ontwerp: 2017
Opgeleverd: 2018
Fases: VO, DO, TO,
Renderings: Swkls Architects

Gelegen in Veldhoven is de rietgedekte villa A-L. De villa ligt tussen bestaande traditionele bebouwing aan een prachtige begroeide laan. Grote volwassen bomen domineren hier het straatbeeld.

Aan de achterzijde is uitzicht over de weilanden en de diepe eigen tuin. De omgang met deze tuin is kenmerkend in het ontwerp traject geweest.  De woning opent zich an ook aan de achterzijde volledig richting dit achtererf.

Het opnemen van een extra slaapvleugel versterkt dit beeld des te meer. Hierin zijn grote overstekken toegepast ter zonwering maar zeker ook om de overgang van de binnenruimte naar buiten zo subtiel mogelijk te maken.

Wanneer naar het hoofdhuis gekeken wordt is de rust en eenvoud van de gevels typerend. Dit wordt kracht bijgezet door hoogwaardig materiaalgebruik. Wit geïsoleerd gevelstucwerk in combinatie met zwart-grijze houten kozijnen en een bakstenen plint maken de gevels. De rieten kap met grote expressieve overstekken maken het geheel af.

Duurzaamheid

In energiehuishouding is de woning volledig up to date.  Indien voorzien van een label zou de villa  als energie neutraal geclassificeerd worden.

Luchtwarmtepomp, volledig laag temperatuur circuit en zonnepanelen zijn hierin de basis van de installatie.

Hiernaast is de villa voorzien van een verhoogde thermische schil. De energievraag zal hierdoor gereduceerd blijven.

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

« terug naar overzicht