Woonhuis MDS

Type: Nieuwbouw, Woningbouw
Locatie: Helmond, Zuid-Oost Brabant
Ontwerp: 2014
Opgeleverd: 2016
Renderings: SWKLS Architects

Woonhuis MdS is een woonhuis geinspireerd op de traditionele Brabantse langevelboerderij. Hierdoor sluit de woning naadloos aan in zijn omgeving (Deze bevind zich aan de rand van bouwplan Brandevoort te Helmond).

In zijn verschijningsvorm zijn het ’voorhuis’ en de “stal’ nog afleesbaar. De toegangsdeur tot de woning bevind zich ’verscholen’ achter de grote staldeur welke in de avond ook functioneel afgesloten kan worden middels de luiken.

Uiteraard is in de detailering een hedendaagse benadering gevonden. Hierdoor onstaan herinterpretaties van onder andere de klassieke roedes en raamverdelingen, metselwerkversieringen en zonweringen aan de achterzijde.

De woning is volledig onderkelderd en beschikt over een open eigentijdse plattegrond. De openingen in de achtergevel zorgen voor een evidente relatie met de tuin welke zich op het zuiden bevindt.

Bouwkosten zijn in het ontwerp traject in de hand gehouden door nauwe samenwerking met de bouwbegeleider evenals een slimme opzet in het ontwerp. Hierbij is gezocht naar maximale overspanningen en een daadkrachtige bouwmethodiek.

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

« terug naar overzicht