minimalistische villa VDS

Type: Verbouwing
Locatie: Heeze
Ontwerp: 2019
Opgeleverd: 2021
Oppervlak: -
Fases: ontwerp en engineering
Renderings: Swkls Architects
Fotografie: sparq tuinen

Swkls Architects, dé expert in het transformeren van karakteristieke woningen tot moderne villa’s die perfect aansluiten bij de wensen van onze klanten. Gelegen te midden van de weelderige bossen van Heeze, hebben we een parel van een project mogen realiseren: de transformatie van een charmante woning uit de jaren 60 tot een eigentijdse levensloopbestendige villa.

De oorspronkelijke woning, gekenmerkt door een gesloten karakter, is door onze zorgvuldige verbouwing aan de achterzijde volledig geopend, waardoor een naadloze verbinding met de natuurlijke omgeving is ontstaan. Hoogteverschillen die de woning eerder kenmerkten, zijn verwijderd, waardoor een vloeiende en toegankelijke leefruimte is gecreëerd.

In de zijvleugel van de villa hebben we een luxueus slaapvertrek gerealiseerd, compleet met een royale inloopkast en een ensuite badkamer. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de villa niet alleen hedendaags comfort biedt, maar ook levenslang woongenot garandeert. Het vrijstaande bijgebouw herbergt een grote volwassen garage met opslag voor onder andere de auto’s.

vormtaal

De nieuwe vormtaal van de villa is minimalistisch, waardoor de serene schoonheid van de omgeving wordt benadrukt door de strakke architectuur. Binnenin zijn de verschillende kamers getransformeerd tot een open plattegrond, wat zorgt voor een gevoel van ruimte en vrijheid. Licht en luchtigheid zijn hierbij tevens drijvende ontwerp uitgangspunten geweest. Gevels zijn geabstraheerd en de gedateerde details uit de jaren 60 zijn verwijderd voor eigentijdse benadering.

omgeving

Uiteraard is om de woning heen een prachtige tuin aangelegd. Hierbij is met precisie gekeken naar het bestaande groen. Door selectief te verwijderen en toe te voegen heeft de lokatie zijn volwassen groene uitstraling behouden. Hierdoor wordt de woning gecomplementeerd tot een prachtig architectonisch geheel.

Bij Swkls Architects streven we ernaar om elke woningtransformatie tot in de perfectie uit te voeren, met oog voor detail en respect voor de omgeving. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij ook uw woning kunnen omtoveren tot uw droomvilla.

tuinontwerp en realisatie: Sparq tuinen

Interesse in de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op

Klanten vertellen over SWKLS

Geert en Annette uit Ysselsteyn Lb
Oordeel: 10

Vanaf het eerste contact, als zeer prettig ervaren! Ronald heeft ons uitstekend geholpen met het uitwerken van...

Jeroen van Kessel uit Veldhoven
Oordeel: 9

Ronald Swinkels heeft in goede harmonie met ons een mooi stijlvol leefbaar woonhuis voor ons gezin gecreëerd....

Kantoor Eindhoven
Lokale hub Oosterbeek:
  • Graaf van Rechterenweg 51-F
  • 6861 BP, Oosterbeek (Gld)
Volg ons:
Weten wat we voor u kunnen betekenen?