Het ontwerpen en realiseren van uw droomhuis is onze passie.

Om dit tot stand te brengen doorloopt ieder project enkele fase’s:

Voorlopig ontwerp

Hierin gaan we uw wensen en het stedenbouwkundig plan samen vertalen tot een eerste ontwerp. Dit Voorlopig ontwerp komt in samenspraak, middels oa. een brainstormsessie, tot stand. Het eindresultaat wordt gepresenteerd in schetsvorm maar vaak ook direct in een eerste “bouwtekeneningen”. Op basis van deze schetsen wordt er tevens een bouwprijs gecalculeerd zodat we hier op in kunnen spelen bij verdere uitwerking.

 

Definitief ontwerp

Na enkele sessies en samen op ons kantoor zal het voorlopig ontwerp gereed zijn en gaan we dit verder aanscherpen tot het definief ontwerp. Dit wil zeggen dat we materialen gaan zoeken en eventueel het ontwerp aanpassen totdat dit binnen het gesteld bouwbudget valt. Tot slot wordt er kleuronderzoek gedaan met als eindresultaat enkele fraaie 3d beelden zoals u bij ons in het portfolio kunt zien. Nu is tevens het tijdstip om de gemeente op de hoogte te stellen en eventueel met de welstandscomissie aan tafel te gaan.

En om u in deze fase al echt het gevoel van het nieuwe huis te geven worden de tekeningen 3D interactief aangeleverd. U kunt dus al thuis op de bank door u nieuwe huis lopen. Hiervoor gebruiken we de BimX software:

Technisch Ontwerp

In deze fase hebben we goedkeuring van de welstand en de stedenbouw. Het bouwbudget is passend bij het ontwerp en de materialen met kleuren zijn bepaald. Wat nog rest is de engineering. Dit gebeurt in het Technisch Ontwerp. Hierin worden de daadwerkelijke bouwtekeningen gemaakt en voorzien van bovengemiddeld uitwerkingsniveau. Ons streven is dat de aannemer vanaf deze tekeningenset kan bouwen evenals de gemeente hierop de vergunning af kan geven. Uiteraard zal de constructeur in deze engineering fase zijn werk integreren.

Wat nog rest zijn de EPC, MPG en GPR berekeningen waarmee we het energieconcept scherpstellen en kunnen we overgaan tot het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Voor uitvoering van u woning worden tot slot nog een technische omschrijving en afwerkstaat vervaardigd. Hiermee heeft u alle stukken in handen om een aanbesteding bij de aannemers in gang te zetten. Waarna de bouw kan starten.

Uitvoeringsbegeleiding

Mocht u deze opvolgende fase liever begeleidt doen dan kunnen wij ook u hier van dienst zijn.

We werken samen met professionele bouwbegeleiders die u helpen met de aanbesteding, controle en begeleiding tijdens de bouw. In dit traject kunnen we nog aanvullende werktekeningen voor u maken evenals eventueel interieurwerk ontwerpen. Tot slot komen we graag enkele esthetische controle’s uitvoeren tijdens het bouwproces waarmee we onze kwaliteit tot dusver ook kunnen waarborgen.

Het zal nu niet lang meer duren voordat u de sleutel van u prachtige nieuwe huis ontvangt en we wederom een succesvol project af kunnen leveren.

Uw droomhuis, Onze passie!

 

Naast nieuwbouw woningen kunnen we u tevens van dienst zijn bij:

  • Concept ontwikkeling
  • Quickscan naar de haalbaarheid van uw plan
  • Inmeten en digitaliseren van bestaande gebouwen
  • Woningsplitsing
  • Begeleiding tijdens het vergunning traject
  • Aanvragen van alle mogelijke vergunningen
  • Ontwerpen van uw  bouwplan
  • Vervaardigen 3d animaties
  • Kostenbewaking van eerste schets tot aan oplevering
  • Bouwbegeleiding

Klanten vertellen over SWKLS

Camiel uit Eindhoven
Oordeel: 9,0

Ronald is erg prettig om mee samen te werken. Een deskundige adviseur die je stap voor stap aan de hand neemt ...

Bekijk alle beoordelingen